Δρ. Αριστείδης Ντούσιας
Χειρούργος-Ορθοπεδικός
Διδάκτωρ Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Λ
αζαράκη 65, Γλυφάδα 16674 /
Τηλ. 210-8900823
GreekEnglish (United Kingdom)
photo_exetaseis
Μαγνητικές τομογραφίες αυχένος, οσφϋικής μοίρας, γόνατος, λοιπές εξετάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία σε πακέτο σε πολύ χαμηλές τιμές
ενημερωθείτε >

 

Ενημερωθείτε για ορθοπαιδικά θέματα!
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Κύφωση

Κύφωση λέγεται όταν η φυσιολογική κυρτότητα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης ξεπερνάει τις 40ο. Οφείλεται σε διάφορα αίτια και διακρίνεται με βάση το κινητό ή μη της καμπύλης σε εύκαμπη ή δύσκαμπη, τη μορφή της καμπύλης σε ομαλή και σε γωνιώδη ή οξύαιχμη και τη ηλικία σε νεανική και γεροντική.

Η νεανική κύφωση εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, συχνότερα αγόρια και εντοπίζεται στην θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Τα συμπτώματά της είναι ελαφρής πόνος και την συνοδεύει μια λόρδωση. Οι ώμοι πέφτουν προς τα εμπρός και κάτω, οι ωμοπλάτες προβάλλουν προς τα πίσω και η κοιλιά προς τα εμπρός.

Σε ελαφρές περιπτώσεις συνιστάται σωστή στάση, ασκήσεις ραχιαίων μυών και κατάκλιση σε σκληρό στρώμα χωρίς μαξιλάρι σε θέση ύπτια ή πρηνή. Όταν ξεπερνάει τις 40ο η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η εφαρμογή ειδικά κατασκευασμένου ορθοπεδικού κηδεμόνα κύφωσης για 12 περίπου μήνες.


 
Το ιατρείο μας έχει εξασφαλίσει συνεργασία με

κάντε κλικ για να δείτε τα υπόλοιπα ταμεία